Alexei Gherțescu

Alexei Gherțescu

Președintele Consiliului Concurenței

Alexei Ghertescu, avocat, ex-managing partner al Societății civile de avocatură “Gherțescu Rogac”.

În 2003 a absolvit Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova. În anul 2006 a obținut titlul de magistru în drept tot la aceeași instituție.

A început cariera în cadrul firmei de avocatură “Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” după ce a continuat activitatea profesională în calitate de consultant juridic la o companie de comerț în domeniul construcțiilor.

Avocat licențiat din 2006. În perioada 2013-2015 a predat dreptul concurenței la Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Între anii 2015-2019 a activat la Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare (în cadrul Unității de implementare a proiectelor în domeniul justiției și drepturilor omului), după care în 2019 a revenit la activitatea de avocat.

În perioada în care a activat la PNUD Moldova a participat în diferite proiecte legate de reforma în domeniul justiției în Republica Moldova. A fost implicat nemijlocit în reformarea proceselor și metodologiilor de instruire a judecătorilor și procurorilor la Institutul Național al Justiției. La moment continuă cooperarea cu diferiți parteneri de dezvoltare în cadrul proiectelor dedicate reformei justiției și dezvoltării profesiilor juridice în Moldova.

Alexei Gherțescu este consilier certificat în domeniul proprietății intelectuale

Principalele domenii de expertiză:

– Proprietate intelectuală;
– Dreptul IT și al telecomunicațiilor;
– Protecția datelor personale;
– Dreptul concurenței;
– Litigii comerciale;
– Dezvoltarea instituțională în domeniul justiției.