Oleg Efrim

Oleg Efrim este avocat şi unul dintre fondatorii ERA. Oleg Efrim a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Republica Moldova, unde a obţinut licenţa şi titlul de magistru în drept.

Oleg Efrim şi-a început cariera în domeniul juridic în anul 1997, cu o activitate prodigioasă atât în sectorul comercial şi nonprofit, cât şi în sectorul public. Din acelaşi an Oleg Efrim este profesor de Drept civil la Facultatea Drept a Universităţii de Stat din Republica Moldova.

În calitatea sa de avocat, Oleg Efrim a participat la numeroase proiecte de investiţii de anvergură şi a reprezentat interesele clienţilor locali şi internaţionali în instanţele de judecată. În sectorul public, în funcţia sa de Ombudsman, viceministru şi apoi ministru al Justiţiei, Oleg Efrim a acumulat o vastă experienţă în domeniul de reglementare, cel al achiziţiilor publice şi în alte domenii aferente.

Oleg Efrim a fost nominalizat de către prestigioasa publicaţie Best Lawyers în secţiunea Litigii în anul 2009 şi de Chambers & Partners în secţiunea Soluţionarea disputelor în anul 2008. De asemenea, cu aceeași distincție a fost onorat și în 2018 în secțiunea Soluționarea disputelor.

Domeniile de expertiză ale lui Oleg Efrim sunt: investiţii, dreptul corporativ şi comercial, fuziuni şi achiziţii, proprietate intelectuală, audit juridic, achiziţii publice şi PPP-uri, reglementare, litigii comerciale şi civile.

Oleg Efrim vorbeşte limbile română, rusă şi engleză.